NOS NieuwsAangepast

Achmea schrapt 4000 banen

Verzekeraar Achmea schrapt bij een reorganisatie in de komende drie jaar 4.000 van de 19.000 banen wereldwijd. Achmea zegt dat hierbij ook gedwongen ontslagen zullen vallen. Het overgrote deel van de werknemers zit in Nederland, 15.000 van de 19.000 FTE's.

Het personeel is vanochtend in elke vestiging geïnformeerd over de reorganisatie. Achmea is bekend van merken als Centraal Beheer ('Even Apeldoorn bellen'), Agis, Interpolis, FBTO en Zilveren Kruis Achmea.

Meer via internet

"Onze acht miljoen klanten doen steeds meer online en willen zo ook hun verzekeringen regelen. Daarom versnellen we onze aanpassingen en investeren we meer in onze klantgerichtheid en online klantbediening," zegt bestuursvoorzitter Willem van Duin.

Eerder bezuinigde Achmea al door 2500 banen te schrappen, maar begin dit jaar zei Van Duin dat er verder gesneden zou moeten worden in de kosten.

Volgens economieredacteur André Meinema is het een lastige tijd voor verzekeraars. "Steeds meer mensen doen online hun verzekeringen en ze hoppen vaker van de ene verzekering naar de andere. Dat betekent minder werk voor de verzekeraars, maar de kosten van het hele apparaat eromheen lopen wel door."

Minder levensverzekeringen

Daarnaast worden er veel minder levensverzekeringen afgesloten; die waren lange tijd een stabiele inkomstenbron voor verzekeraars. Door de crisis en de woekerpolisaffaire worden steeds minder levensverzekeringen afgesloten.

In de eerste zes maanden van dit jaar behaalde Achmea een nettowinst van 123 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl