Bauke Vaatstra eist 250.000 euro van Jasper S, de moordenaar van zijn dochter. Van dat bedrag is een ton bedoeld als smartegeld, schrijft De Telegraaf.

John Beer, de advocaat van Vaatstra, zegt in de krant dat er een rechtszaak loopt bij de civiele rechter in Leeuwarden. Beer heeft beslag laten leggen op de boerderij van S. in Oudwoude.

Beer wijst erop dat Bauke Vaatstra het lichaam van zijn dochter zelf heeft gevonden in het weiland in Veenklooster. "Een deskundige heeft vastgesteld dat Mariannes vader daardoor grote psychische schade opliep."

Verkrachting en moord

Vaatstra heeft de zaak ook aangespannen omdat S. jarenlang zweeg over de in 1999 gepleegde moord. S. liep pas vorig jaar tegen de lamp door een grootschalig dna-onderzoek. In april van dit jaar werd hij veroordeeld tot 18 jaar cel voor verkrachting en moord.

"Voor Bauke Vaatstra zijn het verschrikkelijke jaren geweest", benadrukt Beer. Bauke Vaatstra beseft volgens hem dat hij ook de echtgenote en kinderen van S. hiermee financieel kan treffen. "Hij gaat dat echter niet uit de weg als het onverhoopt en onbedoeld in deze procedure gebeurt."

Er is een zitting in Leeuwarden gepland op 22 januari.

STER reclame