NOS NieuwsAangepast

1,5 mln. droomboeken

Ruim 1,45 miljoen Nederlanders hebben het droomboek opgehaald, het boek met toekomstdromen van Nederlanders die koning Willem-Alexander moeten inspireren bij zijn koningschap. Dat heeft voorzitter Hans Wijers van het Nationaal Comité Inhuldiging bekendgemaakt bij de afsluiting van het droomboekproject.

In eerste instantie waren voor het project 1 miljoen droomboeken gedrukt. Die konden vanaf 5 september gratis worden opgehaald bij boekwinkels. De belangstelling was zo groot, dat er twee herdrukken nodig waren, een van 200.000 exemplaren en een van 300.000.

De uitgave van het boek was onderdeel van de festiviteiten rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april. 6.500 Nederlanders gaven gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité om hun ideeën over de toekomst van Nederland in te sturen. Daaruit werden er 300 geselecteerd.

Prinses Beatrix

Nu het project is afgerond, heeft het comité nog één project op stapel staan: de nationale dankbetuiging voor prinses Beatrix. Die is op 1 februari in Rotterdam.

In Ahoy brengen 'gewone burgers' dan odes aan de voormalige koningin. Ze worden ondersteund door het Nederlands Blazersensemble. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl