Jahanbakhsh loodst NEC langs AZ

NEC heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. In Nijmegen was het met 3-2 te sterk voor AZ, dat zijn eerste nederlaag onder Dick Advocaat leed.

Beide ploegen waren eropuit om de fans te vermaken. De eerste helft telde aan beide kanten een groot aantal kansen, waar er twee van benut werden. Marnick Vermijl opende de score door verrassend en hard raak te schieten.

Het antwoord van AZ kwam snel en via Roy Beerens. Nadat Kalle Johnsson een schot van Maarten Martens niet goed had verwerkt, tikte Roy Beerens de rebound binnen. De Alkmaarders kregen nog een reeks mogelijkheden, maar die wist de Zweed wel knap onschadelijk te maken.

Na rust eiste Alireza Jahanbakhsh de hoofdrol op door ongehinderd binnen te koppen en met een mooie volley de 3-1 te maken. AZ zette vervolgens alles op alles om trainer Advocaat te behoeden voor een nederlaag. Verder dan een schitterend en doeltreffend schot van Steven Berghuis kwam het echter niet.