Reguliere zege Vitesse op Cambuur

Aangepast

Vitesse heeft zijn koppositie in de eredivisie behouden. In eigen huis waren de Arnhemmers sc Cambuur met 3-0 eenvoudig de baas.

De thuisploeg werd het eerste halfuur nog afgetroefd door de Friezen, die de opbouw van Vitesse goed verstoorden. Het leverde Cambuur, behalve een schotje van Paco van Moorsel, echter weinig op.

Na dat eerste halfuur waren de geelzwarten eindelijk wakker en direct schoot Marko Vejinovic de bal van zo'n twintig meter achter doelman Leonard Nienhuis.

In de tweede helft verzuimde Vitesse er een grote overwinning van te maken. Vooral Renato Ibarra miste enkele dotten van kansen. Kelvin Leerdam had het vizier wel op scherp staan, al moet gezegd dat zijn kans (die Davy Pröpper hem al doorkopppend bood) moeilijker te missen was dan te raken.

Jody Lukoki had na een uur spelen nog wel de spanning terug kunnen brengen. Zijn schot ging echter voorlangs. In het vervolg ging Vitesse vol op zoek ging naar een derde treffer. Na een reeks mislukte pogingen viel die in de extra tijd: Giorgi Chanturia schoot van dichtbij binnen.

STER Reclame