NOS NieuwsAangepast

Ruzie om Justin Bieber-graffiti

Een hotel in Gold Coast, Australië, ruziet met de gemeente over het al dan niet verwijderen van een graffiti-tekening gemaakt door Justin Bieber. De 19-jarige zanger beschilderde woensdag een muur van het QT Hotel in Gold Coast, nadat hij toestemming had gevraagd aan het hotel.

De gemeente eist dat de tekening van Bieber wordt verwijderd. Volgens burgemeester Tom Tate ondermijnt de jonge popzanger de pogingen van de stad om graffiti terug te dringen. "Het laatste wat we willen is dat graffiti verheerlijkt wordt en dat jongeren denken dat het cool is om te doen."

Kunstvorm

In een brief aan het hotel schrijft de burgemeester dat de gemeente het verwijderen van graffiti op niet-openbare plaatsen kan afdwingen als het werk te zien is vanaf de openbare weg.

Het hotel reageerde op de kritiek met een foto van de tekening op hun Facebookpagina met daarbij de tekst 'Hij vroeg het en wij zeiden JA'. Ook laat het hotel weten dat Bieber een uitstekende gast was en dat ze graffiti als een kunstvorm willen promoten.

Vandalisme

Begin deze maand kwam Bieber ook al in de problemen vanwege zijn hobby. In Rio de Janeiro maakte hij een graffiti-tekening op de muur van een hotel, terwijl hij geen toestemming had. Hij had wel toestemming om ergens anders te schilderen, maar zijn beveiligers vonden die plaats onveilig.

De zaak wordt nog onderzocht in Brazilië. Justin Bieber kan een boete krijgen voor vandalisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl