Door een stroomstoring is het gesprek tussen staatssecretaris Teeven en ex-VVD-wethouder Jos van Rey niet opgenomen. Dat blijkt uit een brief van minister Opstelten van Justitie aan de Tweede Kamer.

"Er is geen sprake geweest van het wissen van gesprekken, maar van een storing waardoor ook andere gesprekken in de storingsperiode niet zijn opgenomen", staat in de brief van Opstelten.

Getuige

Het aftapsysteem moet bij storingen automatisch waarschuwen, waarna proces-verbaal wordt opgemaakt. Opstelten schrijft in zijn brief niet of dat in dit geval is gebeurd.

Staatssecretaris Teeven is opgeroepen als getuige in de zaak rond de Roermondse ex-wethouder Van Rey. Teeven moet uitleg geven over het telefoongesprek dat hij voerde met de oud-wethouder. Het is niet bekend wat er is besproken tussen Teeven en Van Rey.

Informatie

Mogelijk ging het gesprek over de benoeming van een burgemeester in Roermond. Van Rey adviseerde de vertrouwenscommissie en wordt ervan verdacht dat hij sollicitanten informatie heeft doorgespeeld.

STER reclame