NOS VoetbalAangepast

Doden bij WK-stadion São Paulo

Een deel van het dak van een voetbalstadion in de Braziliaanse stad São Paulo is ingestort. Daarbij zijn volgens lokale media twee mensen om het leven gekomen.

Een hijskraan die werd gebruikt, stortte door onbekende oorzaak in en kwam op het dak van het stadion terecht. De kraan vervoerde op het moment van het ongeluk een deel van het dak.

Openingsduel

In het stadion wordt volgend jaar de openingswedstrijd van het WK voetbal gespeeld. Het stadion moest volgende maand opgeleverd worden en was bijna klaar.

De opening van het WK is op 12 juni 2014. De FIFA wil dat eind 2013 alle stadions klaar zijn. Eerder deze week werd al duidelijk dat die deadline voor een aantal stadions te vroeg komt. Ze kampen met een achterstand op het bouwschema.

In Brazilië wordt er nu al rekening mee gehouden dat de oplevering van het stadion vertraging oploopt, zegt correspondent Marc Bessems. "Er wordt al gefluisterd dat dit gevolgen zou kunnen hebben voor de openingswedstrijd van het WK."

Protesten

De bouw van een aantal stadions in Brazilië is vertraagd door problemen tijdens de werkzaamheden en door de protesten van de bevolking van Brazilië.

Die zijn boos over de enorme kosten van de organisatie van het WK en de Olympische Spelen in 2016. Veel mensen in het land leven onder de armoedegrens.

Constructiefouten

In Nederland kwamen bij een ongeluk met een bouwkraan bij een voetbalstadion twee jaar geleden twee mensen om. Een deel van het dak van het stadion van FC Twente stortte in door fouten tijdens de bouw waardoor de constructie instabiel werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl