NOS NieuwsAangepast

Bedrijf: "Is niks, is een neger."

Een elektronicabedrijf in Arnhem heeft iemand die solliciteerde voor een stageplek afgewezen vanwege zijn huidskleur. Het bedrijf had een intern mailtje per ongeluk naar hem doorgestuurd.

Een kennis van de sollicitant heeft een foto van de mail online gezet. Te lezen is: "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig ervaring met computers enz."

Tweede mailtje

De sollicitant zegt dat hij zich rot schrok: "M'n hart ging echt tekeer, ik wist echt niet meer wat ik moest doen. M'n handen trilden ervan." Hij zegt dat hij bij de politie aangifte heeft gedaan van discriminatie.

Het elektronicabedrijf zou hem een tweede mailtje hebben gestuurd, met excuses. Volgens de sollicitant staat daarin dat er een donkere medewerker bij het bedrijf werkt, die de term neger zelf ook gebruikt. De donkere man naar wie in dat mailtje wordt verwezen, heeft inmiddels ook gereageerd. Hij spreekt tegen dat de term binnen het bedrijf wordt gebruikt en zegt dat hij twee maanden geleden is ontslagen.

Excuses

De eigenaar van het bedrijf in Arnhem zegt dat het afwijzingsmailtje een grote fout was. Hij biedt aan iedereen die zich gekwetst voelt zijn excuses aan. Hij heeft ook telefonisch zijn excuses aangeboden aan de familie van de sollicitant.

De eigenaar stelt dat hij niets van het mailtje wist. Hij zou na het lezen van het cv van de sollicitant juist opdracht hebben gegeven om hem uit te nodigen. Er wordt nog bekeken welke maatregelen er worden genomen tegen de medewerker die het afwijzingsmailtje stuurde. "Maar dit gaat zeker nog een staartje krijgen", aldus de eigenaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl