Hiddink wacht op telefoontje KNVB

tijd van publicatie Aangepast

Guus Hiddink wacht op een telefoontje uit Zeist. "Als de KNVB belt, verwacht ik dat we er snel uit zijn", zegt Hiddinks zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen woensdag tegen het AD. "Guus wil graag, hij is er klaar voor. Dat lijkt me voor iedereen toch wel duidelijk."

Het contract van bondscoach Louis van Gaal loopt af na het WK in Brazili├ź. De huidige keuzeheer heeft altijd duidelijk gemaakt dat een verlenging er niet in zit.

Hiddink heeft de laatste tijd veelvuldig kenbaar gemaakt dat hij graag nog bondscoach zou willen zijn. "Laat ik het zo zeggen, ik denk dat als er zich meer bonden melden, dat dan de KNVB de beste kans maakt."

"Bal ligt bij de KNVB"

Het kamp Hiddink heeft vertrouwen in een tweede termijn voor de Achterhoeker, die Oranje in 1998 naar de halve finales van het WK loodste. "Ik acht de kans groot dat op enig moment, en wel op zeer korte termijn, Bert van Oostveen een telefoontje pleegt en koffie gaat drinken met Guus. Dan gaat de bond zijn knopen tellen en zullen ze er gauw uit zijn, verwacht ik. Ik zie eigenlijk geen enkel probleem."

Van Nieuwenhuizen, die vorige week voor het laatst sprak met Hiddink over de kwestie, besluit met: "Guus wacht het af, ziet het allemaal aan en dat lijkt me logisch bij een man als hij. Er hebben zich de afgelopen maanden al genoeg bonden en clubs gemeld. Maar Guus was niet geïnteresseerd. De bal ligt op dit moment echt bij de KNVB."

De KNVB reageert gelaten op de open sollicitatie van Hiddink. "De KNVB streeft ernaar de nieuwe bondscoach ruim voor het WK bekend te maken, maar we hebben geen haast'', luidde het commentaar op de berichtgeving.

Koeman

Ronald Koeman lijkt de voornaamste andere kandidaat om Van Gaal op te volgen. De trainer van Feyenoord, die als speler van PSV met coach Hiddink de Europa Cup 1 won, heeft er op zijn beurt nooit een geheim van gemaakt graag aan de slag te gaan in Zeist.

STER Reclame