NOS NieuwsAangepast

OJ Simpson moet in cel blijven

O.J. Simpson krijgt geen nieuw proces. Dat heeft een rechter in Las Vegas besloten. De voormalige American Football-ster en acteur hoopte eerder vrij te komen komen, omdat zijn advocaat steken zou hebben laten vallen tijdens zijn proces.

Hij werd in 2008 tot 33 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een beroving en kidnapping. Simpson werd wereldnieuws toen hij in 1994 werd vervolgd voor de dood van zijn ex-vrouw en haar vriend. Een jury sprak hem vrij, maar er bleven twijfels over zijn onschuld.

Bedreiging

Exact dertien jaar later kwam hij alsnog achter de tralies nadat hij in een hotelkamer in Las Vegas verhaal was gaan halen bij twee handelaren in sportsouvenirs . Zij zouden persoonlijke bezittingen van hem in hun bezit hebben gehad. Die voorwerpen nam hij onder bedreiging van een vuurwapen weer mee.

Volgens de rechter mist het verzoek van de inmiddels 66-jarige Simpson om een nieuw proces iedere grond. Hij kan nog wel in beroep. Eerst bij het hooggerechtshof in de staat Nevada. En als hij dat ook verliest, vervolgens nog bij een federale rechtbank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl