NOS NieuwsAangepast

Poetin bij paus Franciscus

De Russische president Poetin heeft in Vaticaanstad gesproken met paus Franciscus. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee leiders. De twee spraken onder meer over de burgeroorlog in Syrië. De paus benadrukte de noodzaak om de burgerbevolking te hulp te komen.

Een woordvoerder van het Vaticaan noemde de ontmoeting "behoorlijk hartelijk en constructief". Poetin was wel te laat. Door het drukke verkeer in Rome liep hij drie kwartier vertraging op.

Geen tegenbezoek

De twee hebben volgens het Vaticaan niet gesproken over geloofszaken. Poetin bracht wel de groeten over van de patriarch van de Russisch-Orthodoxe Kerk, Kirill. De verhoudingen tussen Rusland en Rome zijn gespannen, na beschuldigingen dat de Rooms-Katholieke Kerk zou proberen om gelovigen 'weg te kapen' bij de Russisch-Orthodoxe Kerk.

De ontmoeting tussen Poetin en Franciscus duurde iets meer dan een half uur. Er is niet gesproken over een tegenbezoek. Poetin ontmoette eerder de pausen Benedictus en Johannes Paulus

Na de ontmoeting met de paus werd Poetin kort ontvangen door president Napolitano en daarna was er een ontvangst door Silvio Berlusconi. Morgen praat Poetin in Trieste met de Italiaanse premier Letta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl