Zangeres Ilse DeLange en zanger Waylon vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar in de Deense hoofdstad Kopenhagen wordt gehouden.

The Common Linnets

Voor het Songfestival vormen ze de countryband The Common Linnets. Het is nog niet bekend met welk nummer ze gaan meedoen. Er komt ook een album van het tweetal uit.

Ilse de Lange begon haar zangcarrière op jonge leeftijd. De Almelose scoorde met haar countrynummers een groot aantal hits. Ook heeft ze gouden en platina albums op haar naam staan.

Waylon begon zijn zangcarrière ook op jonge leeftijd. In 2009 scoorde hij een hit met het nummer Wicked Ways.

"Te gek"

Ilse DeLange kan niet wachten tot ze op het podium in Kopenhagen staat. "Het Songfestival kwam voor ons beiden individueel regelmatig langs, maar dit gezamenlijke avontuur vinden we allebei zo te gek dat we nu met z'n tweeën gaan."

Waylon is vereerd dat hij Nederland mag vertegenwoordigen. "Het Songfestival is één van de grootste evenementen ter wereld en om daar op het podium te staan, is stiekem altijd een droom geweest."

Anouk

Vorig jaar was zangeres Anouk de Nederlandse inzending. Zij bereikte met haar liedje 'Birds' de finale. Anouk eindigde op de negende plek. Denemarken won het Eurovisie Songfestival.

De laatste keer dat Nederland het Eurovisie Songfestival won, was in 1975.

STER reclame