NOS NieuwsAangepast

Cel voor Marktplaats-oplichtster

Een vrouw (25) uit Diemen moet negen maanden de gevangenis in omdat ze Marktplaats-bezoekers heeft opgelicht. De vrouw bood kaartjes aan voor voorstellingen als Soldaat van Oranje, Bruno Mars en Lowlands. Ze inde het geld, maar de kaartjes werden niet geleverd.

Daarnaast deed ze zich voor als woningverhuurder en kledingverkoper. Ook in die gevallen bleven de klanten na het betalen van het geld met lege handen achter.

Slachtoffers

De rechtbank in Amsterdam acht het bewezen dat de vrouw in 2,5 jaar tijd 49 personen voor in totaal ruim 5000 euro heeft opgelicht.

Daarnaast hebben zij en haar vriend (34) tot twee keer toe valsheid in geschrifte gepleegd bij het aanvragen van bankrekeningen. De man werd hiervoor en voor heling tot een werkstraf van 80 uur veroordeeld.

Forse straf

De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij zich eerder schuldig heeft gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal.

De rechtbank legde daarom een zwaardere straf op (12 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk) dan het OM had geëist (12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk). Ook moet ze de slachtoffers terugbetalen.

De vrouw en haar vriend waren in februari opgepakt nadat gedupeerden aangifte hadden gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl