NOS SportAangepast

Weusthof: bitjes wennen vanzelf

De hockeybond doet onderzoek naar de mogelijkheid om de gebitsbeschermer te verplichten. Tegenstanders menen dat een bitje belemmerend werkt tijdens het hockeyen, maar volgens ervaringsdeskundige Roderick Weusthof is het gewoon een kwestie van wennen.

De topscorer aller tijden van de Hoofdklasse (334 goals) speelt sinds begin 2006 met een bitje in. "Vroeger deed ik dat niet, maar ik was van het ene op het andere moment om. Al was er wel een ongelukje nodig om mij te overtuigen."

Als in de bierreclame

In de wedstrijd tegen Oranje Zwart kreeg de toenmalige SCHC-spits de stick van Marcel Balkestein in zijn gezicht. Daarbij braken twee voortanden van Weusthof af. "Ik leek wel die man uit de bierreclame, die de flesjes met zijn tanden opende. Een week later speelde ik al met een bitje. Het was even wennen, maar meer ook niet."

De speler van Kampong ziet daarin dan ook geen reden om bitjes niet verplicht te stellen. "Dat het niet lekker zou zitten, vind ik geen excuus. Uiteindelijk went iedereen eraan."

"Kijk maar naar andere voorbeelden. De generatie boven mij droeg nauwelijks scheenbeschermers. Nu doet iedereen dat. Bij de volgende generatie zie je dat het dragen van handschoenen gewoonte wordt. Je kan dus ook een generatie laten opgroeien die met bitjes speelt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl