NOS NieuwsAangepast

Miljoenenclaim voor Miljoenenjacht

Een deelnemer van het tv-programma Miljoenenjacht gaat producent Endemol aansprakelijk stellen voor het feit dat hij vijf miljoen euro is misgelopen. Dat heeft zijn advocaat gezegd in Nieuwsuur.

Tijdens Miljoenenjacht moet een deelnemer uit ongeveer 26 koffers de koffer kiezen waarvan hij denkt dat er 5 miljoen euro zit. In daarop volgende rondes moet hij koffers wegspelen en krijgt hij telkens een bod waartegen hij zijn koffer kan verkopen.

Op 3 november drukte een deelnemer naar eigen zeggen per ongeluk op de rode knop en accepteerde daarmee een bod van 125.000 euro. Later bleek dat er 5 miljoen in zijn koffer zat.

Zenuwen

De man uit Son en Breugel zei meteen al dat hij werd geplaagd door zenuwen en eigenlijk wilde doorspelen, maar de notaris van het spel gaf aan dat dat volgens de reglementen niet kon.

De man zou met het drukken op de knop het aanbod hebben aanvaard. "Ik vind het bijzonder spijtig, maar de reglementen zijn de reglementen. Gedrukt is gedrukt. Dus helaas," zei de notaris.

Maar volgens de advocaat van de man zegt zo'n knop op zich niks en was het duidelijk dat de man eigenlijk niet op het bod voor zijn koffertje wilde ingaan.

Belang

Volgens de advocaat had de notaris er belang bij dat er een 'laag' bedrag werd uitgekeerd. "Hij vult de koffertjes met de cheques en weet dus welk bedrag in welk koffertje zit", zei advocaat Peter Plasman in Nieuwsuur.

Notaris Jan Piet van Harseler ontkent tegenover Nieuwsuur elk persoonlijk belang. "Ik heb met verbazing gezien wat deze meneer deed. We hebben de opnamen stilgelegd omdat ik zeker wilde weten dat hij echt niet per ongeluk met zijn hand van het glazen kastje was gegleden."

Spelregels

Volgens Plasman zijn de spelregels van Miljoenenjacht na het voorval aangepast en stond er in de reglementen helemaal niets over een rode knop. Een zin daarover zou later zijn toegevoegd op de website van Miljoenenjacht.

Endemol erkent dat, maar zegt dat de spelregels niet zijn gewijzigd. Volgens de notaris zijn de regels duidelijk aan de kandidaten uitgelegd: "De kandidaat opent of sluit een kastje en drukt op de knop om het bod van de bank te accepteren. Of hij doet het kastje dicht. Dat wordt de kandidaten verteld en het wordt uitgebreid geoefend."

Procederen

De kandidaat dient nu een claim in bij Endemol, omdat hij vindt dat hij recht heeft op zijn miljoenen. Als daar geen reactie op komt, stapt hij naar de rechter, zegt zijn advocaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl