Uitgeverij Weekbladpers Groep (WPG) zet het vrouwenmaandblad Opzij in de etalage. Ook J/M Jonge Ouders staat te koop, maakte de uitgeverij vandaag bekend. Bij het bedrijf verdwijnen 125 van de ruim 700 banen.

WPG heeft het jongerentijdschrijft Hoe overleef ik al overgedragen aan uitgeverij Querido, die ook de gelijknamige boekenserie uitgeeft. De bladen zijn volgens directeur Koen Clement niet meer rendabel.

De uitgeverij heeft veel last van dalende advertentie-inkomsten. Ook het aantal abonnees en de losse verkoop dalen.

'Opzij gaat door'

In een reactie schrijft waarnemend hoofdredacteur Daphne van Paassen van Opzij dat het blad al in gesprek is met overnamekandidaten. "Er is verwarring rond het voortbestaan van Opzij. Maandblad Opzij gaat echter gewoon door."

"Dat ligt ook voor de hand. Niet alleen verschijnt Opzij nog altijd maandelijks in een oplage van ruim 67.000 exemplaren en weet ze haar abonneebestand op peil te houden. Belangrijker is dat het feminisme op dit moment een revival lijkt door te maken."

Internet

Onder Weekbladpers Groep vallen uitgeverijen van boeken en het concern geeft ook tijdschriften uit zoals Voetbal International, Vrij Nederland en Happinez. Volgens directeur Clement doen vooral het voetbaltijdschrift, het blad Psychologie en Happinez het wél goed. "Daar proberen we, ook met internetuitingen, nog meer uit te halen in de toekomst".

Sanoma

Een paar weken geleden maakte uitgeverij Sanoma bekend 500 banen en een groot aantal tijdschriftentitels te schrappen in Nederland.

STER reclame