NOS NieuwsAangepast

Trijntje Oosterhuis "zal gul geven"

Zangeres Trijntje Oosterhuis zegt dat ze helaas geen twee ton heeft, maar dat ze gul zal geven aan de actie voor de slachtoffers van de orkaan in de Filipijnen. Ze reageert daarmee voor het eerst op de overweldigende respons op haar Facebook-actie.

Voor elke 'like' op haar Facebookbericht over de Filipijnen beloofde ze gisteravond 1 euro over te maken op giro 555. Haar fans vonden dat blijkbaar een goed idee en hebben haar bericht massaal 'geliket'. Toen het aantal likes richting de 200.000 ging, verdween het bericht van Facebook en Twitter.

Onderschat

De zangeres heeft de impact van haar actie vermoedelijk onderschat. In een reactie via sociale media laat ze weten dat ze zo veel geld helaas niet heeft.

"Het doet me goed (...) dat mensen in groten getale doneren en liken. De actie is een mooi voorbeeld van dat wanneer je allemaal iets kleins doet, je samen tot iets groots kan komen. Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten, maar ik zal gul geven."

"Tenslotte gaat het niet om mij, maar om de slachtoffers van de ramp die hun leven opnieuw moeten opbouwen en de hulpverleners die daarbij helpen."

SHO

De Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) hebben sympathie "voor de ontzettend mooie geste" van Oosterhuis.

"Ik geloof dat haar actie heel mooi bedoeld was, maar dat het resultaat wat overweldigend voor haar zelf was", zei SHO-actievoorzitter Van Eeghen.

Oosterhuis heeft tot nu toe nog geen gift overgemaakt. Van Eeghen gelooft desondanks dat Oosterhuis een mooi bedrag gaat storten. "Maar dat laten we vooral aan haar zelf over."

Ook Giro 555 heeft er alle begrip voor dat Trijntje zich niet aan haar voornemen houdt. "Veel dank voor je goede bedoeling, @Trijntje_O. We hebben uiteraard alle begrip voor je reactie!", twittert de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl