NOS NieuwsAangepast

Alarm na schietincidenten in Parijs

De politie van Parijs is in hoogste staat van paraatheid na twee schietincidenten. Vanochtend opende een man het vuur bij de krant Libération. Enkele uren daarna werd geschoten in het zakendistrict La Défense, vlak bij een bank.

Het signalement van de man die het vuur opende bij de krant komt overeen met een man die vrijdag journalisten bedreigde bij nieuwszender BFMTV. Of de man ook verantwoordelijk is voor de schoten in La Défense is niet duidelijk.

Gijzeling

Een automobilist in La Défense zou de schutter onder dreiging van een vuurwapen naar de Champs Élysées hebben gebracht. Daar zou de dader nog rondlopen. De automobilist verklaarde dat de gijzelnemer in het bezit was van een rugzak met handgranaten.

De politie is een klopjacht begonnen. Er hangt een helikopter in de lucht en de politie voert controles uit. De beveiliging bij media in Parijs is verscherpt.

Fotograaf

Vanochtend drong een man het gebouw van de Franse krant binnen en schoot een fotograaf neer. Die is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is een man van 27. Volgens omstanders was de man zeer vastberaden en gebruikte hij een jachtgeweer, een in Frankrijk makkelijk te verkrijgen wapen.

Bij het schietincident in La Défense raakte niemand gewond.

Bij het incident van vrijdag in het gebouw van de nieuwszender BFMTV in Parijs werd niet geschoten. Wel liet de man een aantal kogels achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl