Bondscoach Louis van Gaal kijkt met gemengde gevoelens terug op de oefeninterland met Japan. Die eindigde in 2-2 na een 2-0 voorsprong voor Oranje.

"Bij mij overheerst nu de tweede helft en de laatste twee minuten van de eerste helft. We brengen Japan weer in de wedstrijd, volkomen onnodig. Als je met 2-0 de eerste helft afsluit, weet je dat je na rust hetzelfde spel kunt spelen. Nu zet je Japan op het paard en daar zijn ze niet meer van af gekomen", reageerde Van Gaal.

"We waren beter, ook bij 2-1 was er nog niets aan de hand'', meende Van Gaal. "Maar in de tweede helft hebben we alles moeten bijspijkeren om een gelijkspel eruit te slepen.''

Van Gaal zag het misgaan bij de opbouw van achteruit. "Cillessen voelde zich genoodzaakt de lange bal te spelen. Dat is niet ons spel, we verloren ook iedere tweede bal.'' De bondscoach bracht Jeremain Lens en Memphis Depay in. "Ik hoopte dat zij met hun snelheid voor meer dreiging konden zorgen."

"Het team heeft slecht verdedigd. Dat het centrale duo dan ook fouten maakt, is logisch. Het verval was bij ons vandaag veel te groot. Dit mag ons nooit overkomen."

STER reclame