NOS NieuwsAangepast

Intocht Sinterklaas in Groningen

Sinterklaas komt vandaag in Groningen aan voor de landelijke intocht. De stoomboot legt rond half een aan in de Zuiderhaven. Volgens NOS-verslaggever Martijn van der Zande stonden er rond half negen al kinderen bij de haven.

Na een tocht door de binnenstad, wordt de Sint ontvangen door waarnemend burgemeester Ruud Vreeman. Voor het stadhuis in Groningen is een groot podium opgesteld.

De discussie rond Zwarte Piet lijkt eerder een positief effect op de belangstelling te hebben dan een negatieve. De Hoofdpiet zegt dat hij zelf niet veel van de discussie heeft meegekregen, omdat hij het heel druk heeft. Hij moet 36 miljoen pakjes binnen een paar weken op de juiste plek bezorgd krijgen.

Staf achtergebleven

Of Sinterklaas en de Zwarte Pieten op tijd aankomen, is onduidelijk. Het Sinterklaasjournaal meldde gisteren dat de stoomboot de verkeerde kant op vaart.

De Hoofdpiet wil terug naar Spanje omdat de staf van de Sint is achtergebleven. Wat hij niet weet is dat de oude staf (uit 1813) van Sinterklaas in de schoorsteen van meneer De Vries in het Groningse dorp Schuddenmaarweer is gevonden.

De intocht is vanaf 12.00 uur te volgen op Nederland 3. Volg hier de intocht in tweets en foto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl