NOS NieuwsAangepast

3-in-1: NL Ziet

Foto: Screenshot NL Ziet

Een bijzondere samenwerking op televisiegebied: NL Ziet. De commerciële zenders RTL en SBS gaan samenwerken met de publieke omroep. Ze maken samen een nieuwe, completere versie van Uitzending Gemist. Je kunt er niet alleen publieke, maar ook commerciële programma's terugkijken. Zonder reclames en voor een vast bedrag per maand.

Het idee is om verschillende platforms waar uitzendingen teruggekeken worden, online te bundelen. Een soort samenvoeging van Kijk, RTL XL en Uitzending Gemist dus. Begin volgend jaar start de boel. Hoeveel de dienst per maand kost is nog niet bekend.

De bedoeling? Gebruiksgemak vergroten. Want gebruikers moeten nu vaak zoeken waar ze wat terug kunnen zien. Bovendien lijkt het toekomstige televisiekijken steeds meer richting de online platforms te gaan. Ook Netflix heeft sinds dit jaar een Nederlandse afdeling.

Logische stap

De gezamenlijke dienst NL Ziet is volgens RTL Nederland een logische volgende stap in de ontwikkeling van tv-kijkend Nederland. De NPO zegt ook: "Door de gebundelde diensten kunnen we samen de kijker op een eenvoudige manier het beste van de Nederlandse televisie aanbieden. SBS Broadcasting onderstreept dat en zegt: "Video-on-demand is de nieuwe vorm van televisie kijken."

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je ineens moet betalen voor programma's die je nu gratis kunt terugkijken. "Wat nu gratis is, blijft gratis", zegt RTL-baas Bert Habets.

"Wat nu gratis is, blijft gratis." Dus ook Uitzending Gemist. RT @ingridhofstra: @rachidfinge Ff F5'en http://t.co/wdTRyk4tbB ;) Rachid Finge (@rachidfinge) November 15, 2013

In eerste instantie is NL Ziet te bekijken via de computer. Later is terugkijken ook via de tablet, smartphone en televisie mogelijk.

Door Sterre

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl