NOS NieuwsAangepast

Grootste terugroepactie VW ooit

Volkswagen roept wereldwijd 2,6 miljoen auto's terug naar de garage om veiligheidsproblemen te verhelpen. Het is de grootste terugroepactie van de Duitse autoproducent ooit.

Volgens VW gaat het om 800.000 SUV's van het type Tiguan die tussen 2008 en 2011 van de band zijn gerold. Bij deze auto's moet een zekering van de verlichting worden vervangen.

Versnellingsbak

Verder moeten alle VW's met een 7-traps automatische versnellingsbak (DSG) terug, vanwege een probleem met de olie in de versnellingsbak. Ook de pick-up Amarok valt onder de terugroepactie, wegens een mogelijke lekkage van de brandstofleiding.

De problemen doen zich vooral voor in landen met een heet en vochtig klimaat, aldus een woordvoerder van de Nederlandse importeur. Daarom hoeven Nederlandse VW-eigenaren niet speciaal naar de werkplaats, maar wordt de reparatie uitgevoerd tijdens een gewone servicebeurt.

Amarok

Het gaat in Nederland in totaal om 9500 Tiguans en 35.000 auto's met een DSG-versnellingsbak. Alleen de 400 Nederlandse eigenaren van een Amarok krijgen een brief thuis met een oproep om naar de garage te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl