NOS NieuwsAangepast

Obamacare-vrouw is plagerijen zat

De vrouw die een paar dagen prominent op de website van Obamacare stond afgebeeld, is de plagerijen aan haar adres spuugzat. De Amerikaanse zender ABC achterhaalde de identiteit van de vrouw, die Adriana heet.

Wekenlang was niet bekend wie de vriendelijk lachende vrouw was. Nu is duidelijk dat het een Colombiaanse is, die binnenkort hoopt Amerikaans staatsburger te worden. Ze woont met haar man en 21 maanden oude zoon in de staat Maryland.

Niet mijn schuld

De site van Obamacare is een hoofdpijndossier geworden voor de president. Toen bleek dat de site verre van optimaal werkte, werd besloten de lachende vrouw weg te halen, omdat ze het gezicht was geworden van het debacle. Adriana was toen al bekend geworden als Glitch Girl, naar de Engelse uitdrukking voor een computerfout, en werd regelmatig bespot in de latenightshows.

"De reacties waren verontrustend, het was schokkend", zegt Adriana. "Ik ben blij dat mijn zoon nog niet oud genoeg is om dit te begrijpen, want wat een ouder overkomt, doet ook kinderen pijn."

"Ik heb de website niet ontworpen, de fouten zijn niet mijn schuld. Ik denk dat niemand een reden heeft om mij te haten."

Ingeschreven

Adriana vertelde dat ze voor de foto's niet is betaald. Ze kreeg een fotosessie voor haar en haar familie cadeau in ruil voor het gebruik van haar afbeelding.

Ze is blij dat de foto zo snel weer verdween. "Ik wilde hem weg hebben en zij gelukkig ook. Ik denk dat niemand meer de aandacht op die foto wilde vestigen."

De regering-Obama maakte vandaag bekend dat 27.000 mensen zich hebben ingeschreven via de site. Dat is veel minder dan was gehoopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl