NOS NieuwsAangepast

Palestijn steekt militair Israël dood

Een jonge Palestijn heeft in het noorden van Israël een militair doodgestoken. In een bus stak hij vanochtend vele malen in op de 18-jarige Israëlische militair, die zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed hij korte tijd later.

De aanval gebeurde in de stad Afula. De 16-jarige dader werd door andere buspassagiers overmeesterd en raakte daarbij gewond. Hij zit nu vast. De jongen, afkomstig uit Jenin op de Westelijke Jordaanoever, werkte illegaal in Israël.

Gevoelig moment

Volgens de Israëlische radio heeft hij verklaard dat enkele familieleden van hem in Israël gevangen zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Met zijn daad zou hij daartegen hebben willen protesteren.

De aanslag komt op een gevoelig moment. Sinds afgelopen zomer is het vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen hervat, na een onderbreking van bijna vijf jaar. Uiterlijk in april willen de partijen een overeenkomst hebben bereikt.

Op de Westelijke Jordaanoever zijn de afgelopen maanden bij confrontaties ook al doden gevallen (tien Palestijnen en drie Israëliërs), maar niet in Israël zelf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl