NOS NieuwsAangepast

Met 23 Nederlanders geen contact

Op de Filipijnen zijn nu 23 Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken geen contact kan krijgen. Eerder was nog sprake van 16 Nederlanders.

Buitenlandse Zaken spreekt niet van vermisten, omdat niet duidelijk is waarom er geen contact mogelijk is. Dat kan ook komen door de technische omstandigheden.

Het ministerie schrijft de stijging van het aantal onbereikbare Nederlanders toe aan de wijdere kring waaruit de meldingen komen. Eerst reageerden vooral ongeruste familieleden. Maar nu melden zich ook mensen die iemand bijvoorbeeld volgen op Twitter of Facebook en de laatste dagen geen nieuwe berichten meer zien.

Duikvakantie

Van één Nederlander is zeker dat hij bij de orkaan op de Filipijnen om het leven is gekomen. De 69-jarige man was op duikvakantie in het westen van het land.

De Belgische overheid meldt dat op de Filipijnen zeker een Belg om het leven is gekomen. Met honderd Belgen die in het land zijn, is na de ramp geen contact geweest, zegt Buitenlandse Zaken in Brussel. In het getroffen gebied zouden dertig Belgen zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl