NOS VoetbalAangepast

"Rood vlees oorzaak blessure Messi"

Lionel Messi komt de rest van dit jaar niet meer in actie door een hamstringblessure. In Spanje wordt veel gespeculeerd over de oorzaak van de blessures, die Messi de afgelopen jaren opliep. Chorizo-worstjes spelen een hoofdrol in een van de verklaringen voor zijn verminderde fitheid.

Guardiola

Correspondent Edwin Winkels: "Toen Messi debuteerde bij Barcelona in de periode Rijkaard raakte hij vaak geblesseerd. Op het moment dat Josep Guardiola kwam als trainer heeft hij het dieet van de voetballers veranderd. Messi is een Argentijn en in Argentinië eten ze in principe elke dag rood vlees. Hij houdt daar zelf ook erg van. Voor een topsporter is dat niet goed om elke dag te eten."

Op het moment dat Guardiola uit Barcelona vertrok, gingen ook de voedingsdeskundigen weg. Daarna raakte Messi vaker geblesseerd, dit seizoen al vier keer. De Argentijn is nu zes tot acht weken uitgeschakeld met een hamstringblessure, die hij opliep in het duel van Barcelona bij Real Betis (1-4). Hij mist daardoor onder meer de ontmoeting met Ajax in de Champions League, eind deze maand in Amsterdam.

Deze blessure staat los van de vorige, omdat het nu zijn linkerbeen betreft. De Argentijnse stervoetballer raakte eerder in augustus geblesseerd tegen Atlético Madrid en een maand later tegen Almeria. Dat waren spierblessures aan zijn rechterbeen. In de voorbereiding op dit seizoen had hij ook nog een bovenbeenblessure.

Diëtiste

Dat Lionel Messi nu weer blessures oploopt, baart de Argentijn zelf ook zorgen. "Messi heeft in de zomer al een nieuwe diëtiste aangetrokken om de blessures van vorig seizoen te voorkomen, maar het heeft hem nog niet helemaal kunnen helpen", vertelt Edwin Winkels.

"Hij heeft zelf maar één doel en dat is wereldkampioen worden met Argentinië. Daar moet hij heel erg fit voor zijn. Daar gaat hij alles voor doen, dus ook beter eten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl