Ajax boekt bij NEC eerste uitzege

Aangepast

Ajax heeft z'n eerste uitzege van het seizoen geboekt. De Amsterdammers wonnen in Nijmegen eenvoudig met 3-0 van NEC.

Halverwege was het pleit al beslecht. Siem de Jong kopte raak, nadat Michel Breuer verzuimd had in te grijpen. Nicolai Boilesen maakte de 2-0 door na een inzet van Kolbeinn Sigthórsson het laatste tikje te geven. Vlak voor de rust miste Sigthórsson een enorme kans; na doelman Kalle Johnson te hebben omspeeld schoof hij de bal naast het lege doel.

NEC pakte na rust het initiatief, maar grote kansen bleven uit en naarmate de tweede helft vorderde kreeg Ajax weer de controle. De Jong maakte op aangeven van Lasse Schöne zijn tweede, nadat hij eerder met een kopbal de lat al had geraakt.

De Boer redelijk tevreden

Ajax-trainer Frank de Boer was redelijk tevreden over de eerste uitzege van dit seizoen in de competitie. "We hebben het goede gevoel van het duel met Celtic gelukkig vast kunnen houden", zei hij.

"We hebben NEC vanaf de eerste minuut onder druk gezet", vond De Boer. "Ik vind het knap dat we dat konden opbrengen na zo'n zware wedstrijd tegen Celtic. Sigthorsson moet ons vlak voor rust natuurlijk op 3-0 zetten. Dan is het helemaal klaar."

"Ik vond ons in de tweede helft aanvankelijk erg slordig", zei De Boer. "Dat mag niet, want als het toevallig 2-1 wordt, dan krijg je het hier toch nog moeilijk. Gelukkig herstelden we ons weer en zag ik een paar mooie aanvallen. Na de 3-0 van Siem was het helemaal gebeurd. Het is jammer dat we er niet nog een paar maakten. Dat was zeker mogelijk."

STER Reclame