FC Twente heeft met moeite een punt gepakt bij PEC Zwolle: 1-1. De Tukkers zijn nu al vier eredivisieduels op rij zonder zege.

Twente had in de gezapige openingsfase licht de overhand, maar al snel nam de thuisploeg het heft in handen. Giovanni Hiwat en Guyon Fernandez waren ook dicht bij een goal, maar doelman Nick Marsman stond in de weg.

Twente onder druk

Twente kwam slechts bij vlagen onder de druk van Zwolle uit, al leverde dat wel kansjes op voor Luc Castaignos. De spits stuitte echter op eerst op doelman Diederik Boer en wipte de bal even later net over het doel.

Na rust opende Fernandez na een snelle counter de score. Na balverlies van Castaignos kwam de bal via Hiwat voor de voeten van de spits en die faalde niet.

Prachtige aanname

Het spel golfde daarna op en neer. Nadat Dusan Tadic via de kluts de lat geraakt had en Fernandez een grote kopkans had gemist, maakte Quincy Promes gelijk. Hij kreeg de bal via Zwolle-verdediger Joost Broerse voor zijn voeten, nam de bal prachtig aan en liet Boer kansloos.

Beide teams ging daarna op zoek naar de winst en kregen nog enkele grote kansen. Zo werd een bal van Hiwat door Andreas Bjelland van de lijn gehaald, vond Stef Nijland doelman Marsman op zijn weg en was Castaignos aan de andere kant twee keer dicht bij de winnende treffer.

STER reclame