NOS NieuwsAangepast

IGZ: Tuitjenhorn volgens procedure

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft in de zaak-Tuitjenhorn "volgens de geldende procedure" gehandeld. Dat zegt een woordvoerder van de IGZ in reactie op een interview gisteravond met de weduwe van de Tuitjenhornse huisarts Nico Tromp.

Tromp pleegde begin oktober zelfmoord nadat hij in opspraak was geraakt vanwege de dood van een terminaal zieke patiënt. Zijn weduwe noemde hem in Nieuwsuur "een weerloze pion in een wrang schaakspel".

Bij de doorzoeking van onder meer zijn praktijk waren volgens haar zeker vijftien mensen betrokken van politie, justitie en de Inspectie. "Na afloop was hij helemaal gebroken, kapot."

Onafhankelijk onderzoek

De Inspectie wil verder niets inhoudelijk zeggen over het eigen calamiteitenonderzoek naar de gebeurtenissen in Tuitjenhorn. Ook over de wenselijkheid van een onafhankelijk onderzoek naar het optreden van de Inspectie, het Openbaar Ministerie en het AMC laat de IGZ-woordvoerder zich slechts in algemene zin uit.

"De Inspectie stelt zich altijd toetsbaar op", zegt de woordvoerder, die verder verwijst naar vragen vanuit de Tweede Kamer die minister Schippers nog moet beantwoorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl