NOS NieuwsAangepast

Bolkestein: Verhofstadt gevaarlijk

Oud-VVD-leider en oud-eurocommissaris Frits Bolkestein is het met zijn partijgenoot Mark Verheijen eens dat eurofielen een groter gevaar zijn voor een verenigd Europa dan rechtspopulisten.

VVD-Europawoordvoerder Verheijen vindt mensen als de Belgische oud-premier en europarlementariër Guy Verhofstadt gevaarlijker dan Geert Wilders of Marine Le Pen van het Franse Front National. Verhofstadt is fractieleider van de liberalen in het Europees Parlement. Ook de VVD maakt deel uit van die fractie.

Wijsheid

Eurofielen maken mensen bang voor overwicht vanuit Brussel en ondergraven daardoor het draagvlak voor Europa, zei Verheijen gisteren in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Bolkestein zei in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen dat daar veel wijsheid in zit. "Alleen de Belgen denken dat Europa een oplossing is voor hun communautaire problemen. Verhofstadt blaft tegen de maan."

"Hij denkt dat je de natiestaat kunt afschaffen en zijn eurofederalisme is ook onzin, omdat men het niet wil. Dan moet je erover ophouden", zei Bolkestein voor de NOS-radio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl