Groningen zegeviert in Almelo

FC Groningen heeft in Almelo gewonnen van Heracles. Het duel dat pas na rust kon boeien eindigde in 0-3. De Groningers stegen door de zege naar een gedeelde tweede plaats.

Aanvankelijk viel er weinig te genieten in het herfstachtige Almelo. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar ondanks de aanvallende intenties waren de kansen schaars. Aan het einde van de eerste helft was Mark Uth dan toch dicht bij een goal voor Heracles. Na een goede voorzet van Bryan Linssen schoot de aanvaller echter naast.

Grote kans Zivkovic

FC Groningen stichtte voor rust amper gevaar, maar kreeg vlak voor rust via Richairo Zivkovic wel de beste kans van de eerste helft. Doelman Remko Pasveer liet een voorzet van Filip Kostic los, waarna de jonge spits van dichtbij over schoot.

Heracles begon sterk aan de tweede helft en had al snel kunnen scoren. Linssen schoot na een prima combinatie echter veel te slap in. Even later schoot Jason Davidson voorlangs.

Groningen slaat na een uur toe

Groningen kon lange tijd geen vuist maken, maar nam na een uur uit het niets de leiding. Een dieptepass van Maikel Kieftenbeld kwam via de rug van Jeroen Veldmate voor de voeten van Zivkovic en die faalde ditmaal niet.

De treffer gaf de bezoekers vleugels. Tjaronn Chery zag eerst een schot gekeerd worden door Pasveer, maar stond even later wel aan de basis van de 0-2. De aanvaller bediende Kostic en die liet Pasveer kansloos met door Leon van Dijk van richting veranderd schot.

Het duel was daarmee gespeeld. Heracles probeerde nog wel iets terug te doen, maar Groningen was gevaarlijker en zag Kostic met zijn tweede goal van de avond de eindstand op 0-3 bepalen.