NOS NieuwsAangepast

Excuus NS voor uitzetten 89-jarige

De NS heeft een hoogbejaarde vrouw excuses aangeboden voor het gedrag van een conducteur. Die zette de vrouw (89) uit de trein omdat ze niet had ingecheckt met haar ov-chipkaart.

De vrouw was op weg naar haar dochter in Zwolle en had op het station in Rotterdam een ov-chipkaart gekocht. Toen de conducteur die tijdens de reis controleerde, bleek ze niet te zijn ingecheckt.

De conducteur verzocht haar op Utrecht Centraal uit te stappen om alsnog in te checken. De trein zou daar zes minuten blijven staan. De vrouw kreeg dat niet binnen die tijd voor elkaar en miste de trein. Daardoor kwam ze twee uur te laat aan in Zwolle.

Bloemetje

Een woordvoerder van de NS laat weten het voorval zeer te betreuren. Conducteurs zijn volgens hem goed in staat om een onderscheid te maken tussen mensen die moedwillig zwartrijden en mensen waarbij iets fout is gegaan. Waarom dat in dit geval niet gebeurde, is niet duidelijk.

De conducteur had de vrouw moeten uitleggen hoe het systeem werkt en haar verder een prettige reis moeten wensen, zegt de woordvoerder. De NS heeft een bos bloemen naar de vrouw gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl