NOS Nieuws Koningshuis Aangepast

Koningspaar ontvangen op Kremlin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aan het begin van de avond in het Kremlin ontvangen door de Russische president Poetin.

Voor het oog van de wereldpers werden hartelijk handen geschud. President Poetin liet weten dat hij blij is met het bezoek, maar zei ook dat er wat problemen zijn.

Zeer tevreden

"Ondanks de wat moeilijkere momenten op het vlak van de diplomatie, ben ik zeer blij dat de koning vandaag hier is gekomen. Ik ben zeer tevreden. Ik weet zeker dat we veel dingen hebben te bespreken", zei hij.

Koning Willem-Alexander bedankte Poetin voor de prachtige ontvangst. "We hebben ons erg verheugd dat wij hier met het Concertgebouworkest kunnen zijn, dat voor het eerst in 39 jaar weer in Moskou speelt", zei hij. "Ik weet zeker dat we er nog vele vriendschapsjaren aan zullen toevoegen. Dat we alles in vriendschap op zullen lossen."

Gouden deuren

Daarna gingen de drie naar binnen en werden de gouden deuren van het Kremlin gesloten voor een diner. Daarbij waren ook de ministers Timmermans, Ploumen en Schippers aanwezig.

Het koningspaar blijft tot morgenavond in Moskou voor de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar. Het bezoek wordt afgesloten met een optreden door het Concertgebouworkest in het Tchaikovsky Conservatorium.

STER reclame