NOS NieuwsAangepast

"Dader Reuver was niet in paniek"

De 44-jarige man die gisteren na een urenlange gijzeling zijn driejarige dochtertje en daarna zichzelf van het leven beroofde, handelde "heel beheerst en bewust". Dat zegt Roger van Schoote, een buurman die getuige was van het drama.

"Hij was niet iemand die in paniek was, of een beetje wild om zich heen stond te zwaaien", zei Van Schoote in het tv-programma Pauw en Witteman.

Volgens de buurman had de dader 'een soort harnas' aan. "Door dat hele wapentuig was het duidelijk dat hij er op uit was om mensen te beschadigen. Niet van: ik wil alleen dat kind hebben. Hij had gewoon met dat kind in de auto kunnen stappen en weg kunnen rijden. Dat heeft hij dus niet gedaan."

'Wapen weigerde'

Van Schoote, voormalig marinier, kwam in actie toen hij buiten geschreeuw hoorde. "Ik zag drie mensen, een man, een vrouw en een kind. De man zei: ik schiet je kapot en dat kind zie je nooit meer."

Nadat de vrouw in haar been was geraakt richtte de dader op Van Schoote. "Ik hoor klik-klik, maar het wapen weigerde." Hij verzorgde de vrouw in zijn eigen huis tot de politie arriveerde.

De buurman kreeg als een van de laatsten het nieuws van de tragische ontknoping van de gijzelneming te horen. Veel huizen waren ontruimd, maar bewoners in de directe omgeving van de gijzeling kregen het advies binnen te blijven. "De politie was verbaasd en zei, wist je dat niet? Ik wist dat niet, want ik moest in mijn huis blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl