NOS VoetbalAangepast

Utrecht: conflict om premies

De spelersgroep van FC Utrecht is in conflict met de clubleiding. De selectie is het oneens met een voorgestelde wijziging van het premiestelsel, dat volgens de club om financieel noodzakelijke redenen aangepast dient te worden.

FC Utrecht wil af van het stelsel dat de club het succesvolle vorige seizoen veel geld kostte. In dat systeem kregen spelers een bonus voor elk behaald punt. "De club kan dat niet meer dragen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "We hebben miljoenenverliezen. We moeten mensen ontslaan en mensen met aflopende contracten moeten de club verlaten. Daarom hebben we de spelers gevraagd of ze mee willen denken in het aanpassen van de premieregeling."

De spelers gaan niet akkoord met de nieuwe voorwaarden en hebben een advocaat in de arm genomen om het bonusconflict op te lossen. "Dat is misschien heel ongebruikelijk in het voetbal", zegt Van Schaik. "Maar de werksfeer is nog gewoon goed. Beide partijen weten dat dit een zakelijk conflict is."

Goede voorbeeld

Van Schaik zegt dat hij zelf het goede voorbeeld geeft. "Ik heb ook afstand gedaan van dingen die mij voor de toekomst zijn toegezegd." De algemeen directeur wil niet zeggen om hoeveel geld dat gaat, maar "als de spelers daar om vragen dan is de directie bereid aan te geven op welke terreinen wij een bijdrage leveren aan de toekomst van FC Utrecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl