NOS NieuwsAangepast

5 dagen geen treinen na ontsporing

Tussen Hengelo en Almelo rijden tot na het weekend geen treinen vanwege de ontsporing vanochtend in Borne. Volgens ProRail is over een traject van vijf kilometer schade ontstaan aan sporen en dwarsliggers.

Ook reizigers in de internationale trein naar Hannover en Berlijn hebben last van het ongeval. Op een deel van het traject worden bussen ingezet.

Vanochtend ontspoorde een wagon van een goederentrein met zand en grind. Het was de op zes na laatste wagon. Hij raakte met zijn wielen naast het spoor. Niemand raakte gewond.

Bussen

Onduidelijk is wat er precies is gebeurd, maar ProRail heeft wel vastgesteld dat de schade aan het spoor groot is. De rails en veel bielzen eronder zijn kapot. Herstelwerk duurt zeker tot en met zondag. Er worden bussen ingezet.

Ten tijde van de ontsporing passeerde op het andere spoor een intercity op weg naar Hengelo. De trein werd, volgens een ooggetuige, geraakt door brokstukken en reed vervolgens stapvoets richting het station. Volgens de NS is de intercity in Hengelo nagekeken en kon hij gewoon zijn weg vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl