NOS VoetbalAangepast

NAC vraagt Breda om hulp

NAC Breda heeft naast de hulp van financiers ook gevraagd om steun van de gemeente. Er vinden gesprekken plaats tussen de club en gemeente over de huur die NAC betaalt voor het stadion. Dat schrijft wethouder Alfred Arbouw aan de gemeenteraad.

De wethouder zegt dat het tekort bij NAC voor de gemeente als donderslag bij heldere hemel komt. Hij benadrukt dat de ruimte voor de gemeente om de club financieel te steunen vanwege Europese regels over staatssteun 'zeer gering' is.

Vorige week kwam naar buiten dat NAC van zins is om aandelen uit te geven. Dit om de acute financiële nood die de club heeft te lenigen. Geldschieters zouden hun leningen moeten omzetten in aandelen. De club heeft al voor zeven miljoen euro geleend van een groep financiers.

Vorig seizoen was het eigen vermogen van NAC 12,2 miljoen euro negatief. Geldschieters kwamen toen ook in actie en redden de club van een faillissement. NAC zegt dat de inkomsten tegenvallen door verminderde sponsorinkomsten, niet verhuurde skyboxen, minder verkochte seizoenskaarten en een lagere horecaomzet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl