NOS SportAangepast

Mutai en Jeptoo winnen New York

Geoffrey Mutai heeft de 43ste editie van de marathon van New York gewonnen. De 32-jarige Keniaan liet met een tijd van 2.08.24 de Ethiopiër Tsegay Kebede en de Zuid-Afrikaan Lusapha April achter zich.

Mutai, die twee keer winnaar was van de marathon van Eindhoven en in 2010 als tweede eindigde in Rotterdam, liep na 36 kilometer weg bij Stanley Biwott. Zijn landgenoot zakte in de finale ver weg en eindigde slechts als vijfde.

Mutai liep vervolgens onbedreigd naar z'n tweede zege op rij in New York, waar als gevolg van de orkaan Sandy vorig jaar de marathon geen doorgang kon vinden.

Jeptoo snelste vrouw

Bij de vrouwen ging de winst naar Priscah Jeptoo. De Keniaanse atlete kwam na twee uur, 25 minuten en zes seconden over de finish.

Buzunesh Deba leek lange tijd op weg naar de zege, maar een paar kilometer voor de eindstreep wist Jeptoo haar te passeren.

De Ethiopische Deba, die woonachtig is in New York, werd uiteindelijk op 49 seconden tweede. Het brons was voor Jelena Prokopcuka uit Letland.

Jeptoo won vorig jaar bij de Olympische Spelen in Londen zilver. Bij de marathon in Londen, in april van dit jaar, was ze wel de beste.

Veel beveiliging

In New York was er veel beveiliging op de been na de bomaanslag in Boston, eerder dit jaar. Speurhonden waren de hele dag actief en veel agenten waren door de hele stad verspreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl