Go Ahead - Heracles gestaakt

Aangepast

De wedstrijd Go Ahead Eagles - Heracles Almelo is in de negentiende minuut definitief gestaakt. Het veld was door de vele regen onbespeelbaar geworden.

Een wolkbreuk boven Deventer veroorzaakte de problemen. "Het is te gevaarlijk voor de spelers, voor mij en mijn collega's om de wedstrijd te vervolgen", zei scheidsrechter Tom van Sichem over het beƫindigen van de wedstrijd.

Van Sichem staakte het duel aanvankelijk al na iets meer dan een minuut spelen. Onweer was de oorzaak.

De wedstrijd leek daarna nog wel gewoon te worden uitgespeeld, maar omdat het hard bleef regenen in Deventer kon de veiligheid niet meer worden gegarandeerd.

Begrip

Zowel trainer Foeke Booy van de thuisploeg als zijn collega Jan de Jonge van de Almeloƫrs had begrip voor het staken van de wedstrijd.

"Ik wil graag voetballen, maar dan moet dat wel kunnen'', aldus De Jonge. Vooral de zijkanten van het veld konden het overvloedige hemelwater niet aan. Illustratief was de buikschuiver van Thomas Bruns van Heracles, die op het water drijvend meters doorschoof.

9 oktober 1991

De laatste keer dat een wedstrijd van Go Ahead werd gestaakt was op 9 oktober 1991. Go Ahead Eagles - Telstar werd na zeventien minuten stilgelegd wegens mist.

Het is de eerste keer in Nederland sinds Ajax - AZ in de KNVB-beker op 21 december 2011 (supporter op het veld) dat een duel gestaakt is. De laatste keer dat dit gebeurde in de eredivisie was op 15 december 2010: Excelsior - NAC (mist).

De KNVB zal in de loop van deze week besluiten over een nieuwe datum voor het duel.

STER Reclame