De inval op een woonwagenkamp in Den Bosch was volgens advocaat Van der Biezen "één grote pr-stunt". Dat zegt hij in een interview met Omroep Brabant. "Als over een maand iedereen weer vrij is en er niets aan de hand blijkt te zijn, hoor je er niets meer van." De advocaat vertegenwoordigt enkele bewoners van het kamp.

Donderdag vielen driehonderd mensen van verschillende opsporingsdiensten het kamp binnen. Zestien bewoners werden aangehouden. Er is beslag gelegd op miljoenen euro's aan contanten en goederen. In het woonwagenkamp is in totaal meer dan 350.000 euro aan contant geld gevonden.

Dubbel getapt

De advocaat zegt dat het helemaal niet om miljoenen gaat. Volgens hem zijn allerlei dingen dubbel geteld en wil de Belastingdienst heffingen van 2006 opnieuw innen.

Van der Biezen hekelt verder het optreden en de spierballentaal van het Openbaar Ministerie. De deur van één van zijn cliënten werd met een kettingzaag opengemaakt zonder dat er werd aangebeld. Van der Biezen trof de man van 70 na zijn arrestatie in de cel aan onder het bloed van de glassplinters. Hij is later ingestort en ligt volgens de advocaat nu in het ziekenhuis.

Ook een andere betrokken advocaat, Yannick Quint, betitelt het optreden als hardhandig en zegt dat de politie grof geschut heeft ingezet.

Jachtgeweren

Bij de inval werden wapens gevonden, maar Van der Biezen zegt dat het gaat om jachtgeweren die lagen opgeborgen in een kluis en waarvoor een vergunning aanwezig was.

Het moet nog blijken of ze echt iets hebben misdaan, zegt hij, "maar het OM heeft bar weinig als ik het dossier bekijk."

STER reclame