NOS NieuwsAangepast

50Plus wordt 50Min?

Het gaat nog even niet gebeuren: een jongerenafdeling van 50Plus. Ondanks dat steeds meer jongeren lid worden van de ouderenpartij. Het idee voor de jongerentak werd vanochtend op het 50Plus-congres geopperd door het jongste lid van de politieke partij, een 21-jarige student uit Groningen.

Een jongerenafdeling lijkt haar nodig omdat ouderenbeleid niet het enige thema is waar 50Plus zich mee bezighoudt. "Ze zei het met een knipoog, maar volgens mij is het wel een beetje serieus", zegt onze politiek verslaggever Wilma Borgman. Ondanks dat het idee met gejuich werd ontvangen, is het idee doorgeschoven 2014.

Tijdelijk voorzitter

Tijdens het congres werd Jan Nagel verkozen tot tijdelijk voorzitter van de partij. Hij vindt het oprichten van een jongerenafdeling een taak voor het nieuwe bestuur.

Begin dit jaar kwam een ander lid van 50Plus ook al met het idee voor een jongerenafdeling. Voormalig voorzitter van de partij Henk Krol moedigde dit toen aan. Krol trad begin oktober af toen De Volkskrant onthulde dat hij als hoofdredacteur van de Gaykrant jarenlang geen pensioenpremie afdroeg voor zijn werknemers.

Benieuwd hoe de initiatiefnemer van de jongerentak eruit ziet? Hier vind je een -enigszins vage- foto.

Update:

Het idee voor een jongerenpartij bleek van het VARA-programma Rambam te komen. Bekijk hier de uitzending terug:

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl