Bij de doorzoeking van een woonwagenkamp in Den Bosch gisteren en vandaag, is beslag gelegd op miljoenen euro's aan contanten en goederen. Zestien bewoners zijn aangehouden op verdenking van witwassen van crimineel vermogen.

De politie viel het kamp gisterochtend binnen. Alle 29 bewoners van het kamp, onder wie 6 kinderen, werden rond 6.00 uur van hun bed gelicht. Van de zestien bewoners die zijn aangehouden op verdenking van witwassen blijven er acht voorlopig in hechtenis.

In het woonwagenkamp is in totaal meer dan 350.000 euro aan contant geld gevonden. Ook is beslag gelegd op sieraden, horloges en diamanten.

Exclusief porselein

Omdat er in het kamp ook exclusief 16e- en 17e-eeuws porselein en diverse kunstwerken werden gevonden, moest er speciaal vervoer worden geregeld om de spullen af te voeren. De waarde van de objecten is getaxeerd op ongeveer 5 miljoen euro.

Vanmiddag zijn 23 voertuigen en vier grote caravans die op het terrein stonden weggevoerd door de politie. Ook zijn elektronica, merkkleding, dure koi-karpers en pony's in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op bankpassen, eigendomsbewijzen, buitenlandse bankrekeningen en gegevensdragers.

STER reclame