NOS VoetbalAangepast

Einde vrouwenteam Utrecht nadert

Het vrouwenteam van FC Utrecht is volgend seizoen vermoedelijk niet meer actief in de BeNe League. De Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht (SVVU) heeft bij de rechtbank faillissement aangevraagd.

"Het blijkt financieel niet haalbaar om een semi-professioneel team in Utrecht te laten voortbestaan", schrijft de SVVU in een verklaring. FC Utrecht, dat momenteel elfde staat in de 15 ploegen tellende Bene League, wil het seizoen afmaken en daarna op amateurbasis verder gaan.

"Wat ik prachtig vind, is dat we een heel sterk team en een sterke staf hebben. Ze willen er alles aan doen om te zorgen dat het seizoen uitgespeeld kan worden", zegt SVVU-voorzitter Gwen Dudok van Heel, die nog niet weet of Utrecht het seizoen mag uitspelen. "Dat moeten we nog even afwachten."

Tegenslag vrouwenvoetbal

"Dit is ook een dreun voor het vrouwenvoetbal in Nederland", vindt Dudok van Heel. Volgens haar is het een grote tegenslag voor de sport. "We zitten met het vrouwenvoetbal in een groeifase waarbij het moeilijk is om de sport echt professioneel te maken. Moeilijker dan ik had gedacht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl