NOS NieuwsAangepast

Chauffeur zet 45 kleuters uit de bus

Een chauffeur in Schiedam heeft dinsdag 45 kleuters uit de bus gezet omdat ze op het stopknopje bleven drukken. De kinderen waren met leerkrachten en ouders op stap geweest en moesten nog zo'n drie kwartier naar school lopen, zegt directeur Betty van Dam van basisschool De Taaltuin.

De directeur laat het er niet bij zitten en dient een officiële klacht in bij vervoerder RET. Ze noemt het gedrag van de buschauffeur ongepast en niet professioneel. Het is volgens haar bovendien gevaarlijk om met zo'n grote groep kleuters te gaan lopen.

Waarschuwing

Volgens de directeur verliep de heenreis zonder problemen. Op de terugweg drukten een paar van de 4- of 5-jarigen een aantal keer op de stopknop.

"De chauffeur vond dat waarschijnlijk irritant en waarschuwde de meester dat het de derde keer was. Die heeft tegen de kinderen gezegd dat ze niet meer op het knopje mochten drukken, maar blijkbaar gebeurde het daarna nog een keer. De chauffeur heeft toen de bus gestopt, de deuren geopend en tegen de leerkrachten en ouders gezegd dat ze konden uitstappen", zegt Van Dam.

Volgens haar zaten de kinderen netjes op hun stoel, waren ze niet luidruchtig of vervelend. "Weliswaar stapten er geen mensen uit bij de haltes, maar er stapten wel mensen in, dus de chauffeur stopte niet voor niks. Het gaat hier om kleuters van 4 jaar, kom op zeg."

Politie

Ondanks bemiddelingpogingen van andere passagiers, bleef de chauffeur woedend. Hij weigerde verder te rijden en waarschuwde andere RET-medewerkers. Ook de politie kwam er even bij, die dacht volgens de directeur waarschijnlijk dat het om pubers ging.

Toen ze zagen dat om kleuters ging, reden de agenten lachend weg, volgens Van Dam. "Uiteindelijk zijn de leerkrachten, ouders en kleuters maar uitgestapt. Omdat de volgende bus pas 20 minuten later kwam, besloot de groep te gaan lopen."

De RET wil inhoudelijk niet reageren, maar zegt de zaak te willen bespreken met de direct betrokkenen. Volgens een woordvoerder wordt vandaag nog contact gezocht met de school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl