NOS NieuwsAangepast

Winst Randstad stijgt

Uitzendconcern Randstad heeft in het derde kwartaal van dit jaar 22 procent meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 84 miljoen euro op een omzet van 4,36 miljard euro. De omzet was een fractie lager dan een jaar geleden.

"In september zagen we weer groei en onze winstgevendheid is in 5 jaar niet zo groot geweest" aldus topman Ben Noteboom. "Een toenemend aantal landen in Europa laat groei zien."

Kosten

In Duitsland en Groot-Brittannië was er groei, net als op de meeste andere internationale markten. Volgens Randstad zal die de komende tijd doorzetten.

In Nederland kromp de uitzendmarkt echter met 4 procent, net als in Frankrijk (-6 procent). Ook in de VS liep de uitzendmarkt voor Randstad terug.

Randstad heeft het voorbije jaar veel kostenbesparende maatregelen doorgevoerd om de winst op peil te houden. Daardoor lagen de kosten bijna 10 miljoen euro lager dan een jaar geleden. Voor het laatste kwartaal verwacht het concern hogere kosten, omdat er 15 tot 20 miljoen euro in marketing wordt geïnvesteerd.

Topman Noteboom

Topman Ben Noteboom van Randstad gaat de uitzender begin volgend jaar verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Randstad-collega Jacques van den Broek, die al meer dan 20 jaar bij Randstad werkt.

De 55-jarige Noteboom staat sinds 2002 aan het hoofd van het bestuur. Randstad zegt dat "er een nieuwe groeifase begint, met een sterke financiële positie'' en dit het juiste moment is om de leiding van het bedrijf over te dragen.

Beleggers

De cijfers zijn door beleggers positief onthaald. Het aandeel Randstad staat na een uur handel op een winst van meer dan 2 procent.

Voor de laatste koersinformatie over Randstad, kijk op de beurspagina van de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl