Een vrouw uit Moldavië die op de brug van de Costa Concordia aanwezig was toen het cruiseschip aan de grond liep, heeft bekend dat ze een liefdesrelatie met kapitein Schettino had. De vrouw, de danseres Domnica Cemortan, heeft dat verklaard in de rechtszaak tegen Schettino. Ze was niet bevoegd om op de brug van het schip te staan.

Cemortan stond geregistreerd als een niet-betalende passagier, die enkele uren voordat het schip bij het eiland Giglio op de rotsen liep en zonk, aan boord was gegaan van de Costa Concordia.

Schettino staat terecht wegens dood door schuld en het verlaten van het schip terwijl er nog passagiers in nood waren. Bij de scheepsramp vielen begin vorig jaar 32 doden.

Onder ede

Cemortan verklaarde voor de rechtbank dat ze in december drie weken op het schip had gewerkt. De vraag over haar relatie met de kapitein beantwoordde ze pas toen ze eraan herinnerd werd dat ze onder ede stond.

Vanochtend verklaarde restaurantchef Tievoli van de Costa Concordia dat de kapitein op zijn verzoek op 6 januari, een week voor de ramp, dicht langs het eiland Giglio was gevaren. Tievoli woont op het eiland.

Een week later gaf Schettino opdracht om nog dichter langs het eiland te varen. Tievoli had zijn familie gebeld om te zeggen dat de Costa Concordia dat zou doen.

STER reclame