President Poetin heeft homoseksuele atleten en toeschouwers beloofd dat ze zich op de Olympische Spelen in Sotsji in februari volkomen op hun gemak zullen voelen. Poetin sprak in Sotsji de voorzitters van Russische wintersportbonden toe.

Op de bijeenkomst was ook de nieuwe voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, de Duitser Thomas Bach aanwezig. Poetin zegde toe dat 'Sotsji' zich tolerant zal opstellen.

Verzekering

Poetin zei dat hij Bach verzekerd heeft dat de Russen hun best zullen doen dat alle atleten en toeschouwers, ongeacht hun afkomst, ras of seksuele voorkeur zich in Sotsji thuis zullen voelen.

De voorbereiding van de winterspelen werd overschaduwd door de internationale kritiek op de Russische wet die propaganda voor homoseksuele relaties onder jongeren verbiedt.

Het IOC heeft al eerder de verzekering van de Russen gekregen dat het olympisch handvest gerespecteerd zal worden, waarin elke vorm van discriminatie wordt verboden. Belangengroeperingen van homoseksuelen verwijten het IOC dat Moskou niet onder druk wordt gezet over de kwestie.

STER reclame