Treinverkeer ernstig verstoord

Aangepast

De storm die over het land trekt, leidt tot grote problemen op het spoor. Onder meer het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal is stilgelegd vanwege stormschade. Ook ten noorden van Zwolle rijden geen treinen.

De NS vindt de situatie op het spoor rond Amsterdam op dit moment te gevaarlijk om te gaan rijden. Op verschillende plaatsen zijn bomen op het spoor of op de bovenleiding terechtgekomen. Omdat de storm nog steeds woedt, bestaat de kans dat rijdende treinen geraakt worden.

Treinverkeer Schiphol

Ook elders in het land leidt de storm tot stremmingen. Tussen Ede-Wageningen en Arnhem rijden geen treinen door een boom op het spoor. In het noordwesten van Nederland rijden zeer beperkt treinen.

In bijna alle gevallen hebben de problemen op het spoort te maken met omgewaaide bomen of takken die op de rails liggen.

Het treinverkeer naar Schiphol heeft ook last van het stormweer. Zowel vanuit Leiden als vanuit Amsterdam-Sloterdijk rijden er geen treinen naar de luchthaven. Het treinverkeer tussen Leiden en Haarlem is ook stilgelegd.

Natuur

Tussen Alkmaar en Hoorn en Alkmaar en Zaandam rijden geen treinen, evenals tussen Weesp en Almere Centraal. Ook het traject Rotterdam-Delft kampt met problemen.

In het oosten van het land is er een boom op het spoor tussen Zutphen en Winterswijk terechtgekomen.

Een woordvoerder van de NS kan nog niet inschatten hoe lang de storingen gaan duren. "Dat hangt af van hoe de storm zich ontwikkelt. We zijn nu eenmaal afhankelijk van de natuur."

STER Reclame