NOS SchaatsenAangepast

1.000 meter prooi voor Nuis

Kjeld Nuis heeft zich bij de NK afstanden in Thialf op de 1.000 meter verzekerd van de gouden medaille. De pupil van Jac Orie dook als enige onder 69 seconden: 1.08,84.

Koen Verweij werd verrassend tweede. De TVM-rijder, die zaterdag de 1.500 meter won, versloeg Ronald Mulder in een direct duel. Zijn 1.09,20 was genoeg voor zilver.

Op de 1.500 meter waren de rollen omgedraaid. Toen ging Verweij er met de hoofdprijs vandoor en moest Nuis genoegen nemen met zilver.

Lekker toetje

"Dit is een heel lekker toetje, ja", beaamde Nuis na zijn gouden race. Ook vorig jaar was hij de beste. "Twee keer achter elkaar is nog lekkerder. Ik had dit vooraf niet durven dromen."

Sjoerd de Vries completeerde dankzij zijn 1.09,32 het podium op de 1.000 meter. De overige twee wereldbekertickets gingen naar Stefan Groothuis en Michel Mulder. Zij klokten respectievelijk 1.09,41 en 1.09,58.

Otterspeer grote verliezer

De grootste verliezer van het weekend op de sprintnummers is misschien wel Hein Otterspeer. De rijder van Beslist.nl, die vorig jaar een sterk seizoen doormaakte, pakte geen startbewijs voor de wereldbekerwedstrijden. Op de 1.000 meter werd hij achtste, op de 500 meter noteerde hij de negende totaaltijd.

"Het is zacht uitgedrukt dat ik de verliezer ben", aldus Otterspeer. "Ik had zo graag naar Calgary en Salt Lake City gewild. Ik moet nu maar een goed trainingskamp draaien. Een plan schrijven met de trainingsstaf en ik kom sterker dan ooit terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl